5 December 2011

Tidigt på morgonen var det dags

att fiska i svärfars lilla fiskehydda

Jodå här finns fisk och allt

Spöna åker fram och i

Sen e det bara att vänta

Jodå det blev napp

Vi skulle hinna med en annan utfärd denna dagen också…

Till Templet Wat Ban Rai som grundades av en munk Luang Phor Koon som studerat “the wicha magic arts”. Munken blev “kung av magi” i Thailand. Han välsignade också en käll som ligger just här. Vatten från denna källa är bra till mycket och ger en bl a ett bra liv. Idag ska vi hämta vatten från källan och ta med hem.

Många kända celebriteter och vanliga okända människor har besökt källan och detta tempel, just för historier om denna munk och det magiska källvattnet. Visst förmedlades känslan av magi här men som vanligt är det svårt att återge i några foton.

Alltid kul att uppleva något nytt!

Och lille Gustaf är förståss med

Nu ska vi se om vi hittar källan

Här är lite av historien om källan

Sala Parisuddhara

Parisuddhara means streaming water of purity.

This water is made perfectly clean, to be consecrated by Luang Phor Koon. The Luang Phor (Venerable Father) recites a magical mantra, going in trance of great concentration. Under the intense of concentration, the water becomes holy, endowed with miraculous powers that gives good luck, bless the course of one’s life, and dispel all evils.

Detta är den magiska källan och vatten sprutade ur de astrologiska djurhuvudena.

Jag är född under hästens år så det var bara att hitta det rätta huvudet och fylla en flaska med magiskt vatten.

Sen gick vi och tackade munken och la en slant i byttan

satte på oss skorna

och åkte hem med det heliga vattnet.

Vattnet finns fortfarande i buteljerna på en hylla i svärmors butik.

Nästa >>>

© Sten Göran Bokblad